3 råd fra en succesfuld karriere kvinde

Jeg har haft fornøjelsen af at møde en super interessant og succesfuld karrierekvinde. Vi mødte hinanden til et foredrag med Sulaima Gourani, hvor vi faldt i snak med hinanden. Et par uger efter skrev jeg til hende igen og hørte, om hun ikke kunne være interesseret i at give dig tre gode råd til, hvordan man opnår succes som karriere kvinde, samtidig med at man holder gang i familielivet.

Med disse ord, vil jeg overlade ordet til ingen ringere end Malene Skøtt.

Mit navn er Malene Skøtt, 37 år ung og mor til tre fantastiske unger i alderen 8  til 13 år. Vi har de seneste 5 år boet i Belgien, hvor jeg arbejder med økonomistyring for en større international eksport virksomhed.

Jeg er lykkelig gift og har et super fedt job, hvor jeg de seneste 12 år har knoklet mig op ad karrierestigen. I dag har jeg ansvaret for 13 ansatte og alle de muligheder jeg kunne tænke mig.

Jeg er blevet bedt om at give tre råd til, hvordan du junglerer karriere og familieliv. Hvorvidt de er gode, eller hvorvidt jeg er den rigtige til at give disse råd, lader jeg dig være herre over.

Vær åben om dine ønsker

Jeg har altid vidst at jeg ville have en stor karriere og jeg har altid været meget åben omkring det i forhold til min mand. Han har altid vidst, hvad jeg brændte for og med det i tankerne, har vi fundet løsninger på alle vores problemstillinger.

Det jeg ofte har oplevet hos kollegaer og venner er, at de simpelthen er for dårlige til at sætte ord på deres ønsker og behov. De får ikke snakket med deres partner allerede fra starten af, og dermed er den fælles vej de skulle følge i livet, meget uklar for dem.

Min mand og jeg har flere gange haft forskellige ønsker, men ved at tale om det og være lidt kreative og fleksibel, har vi begge fået opfyldt vores ønsker.

Sæt dine prioriteter

Mit job havde stor prioritet hos mig, indtil vi fik børn. Herfra blev børnene prioriteret højst, men det har ikke sat en begrænsning i forhold til min karriere.

Hvis jeg ønsker at have familie og karriere er det mit ansvar at få det til at gå op i en højere enhed. Det kræver nogle gange at jeg har taget ekstra arbejde med hjem, som jeg så har arbejdet videre med efter børnene er gået i seng.

Jeg har også på det seneste fået en deltidsasistent der hjælper mig med nogle af de arbejdsopgaver og huspligter, som jeg ikke selv har tiden til, hvis jeg ønsker at prioritere mine børn højst, og det har fungeret super fint. Det kræver selvfølgelig en ok indkomst at kunne gøre dette, men det handler alt sammen om prioritering.

Jeg prioriterer f.eks. ikke at gå ud at spise eller at have et alt for dyrt tv abonnement, ligesom jeg ikke går ud og shopper tøj hver måned. Dermed har jeg råd til andre ting som f.eks. en rengøringsdame der gør rent 2 gange i ugen.

Snak om jeres forventninger til hinanden

De største grunde til at et forhold går galt på grund af et karriereønske er, at i ikke har snakket om jeres forventninger til hinanden.

Min mand forventer at jeg tager mig tid til børnene, at jeg holder fri i weekenden og at jeg bruger lidt tid med ham hver aften.

Jeg forventer af min mand, at han sørger for at sende børnene afsted om morgenen og at han køber ind på vej hjem fra arbejde, så jeg kan gå direkte i gang med at lave mad når jeg kommer hjem.

Vi har vores faste rutiner der gør, at familielivet ikke er nogen pest eller større udfordring for os. Vi har været fleksible i forhold til at imødegå hinandens forventninger, og selvom min mand ikke havde lyst til at købe ind dagligt i starten, så gør han det for at jeg kan bruge tid med ham og børnene og dermed bliver han glad.