3 ting jeg lærte af en fantastisk kvinde

For ikke så lang tid siden deltog jeg i en konference om personlig udvikling og om aftenen sad jeg til bords men en kvinde, som først og fremmest var fantastisk at snakke med, men som også lærte mig nogle super gode ting omkring livet og personlig udvikling. Kvinden jeg mødte var selvsikker, hvilede i sig selv og så var hun bedemand i Hellerup!

Nogle af tingene hun lærte mig, var meget personlige, men jeg har prøvet at opsummere hendes 3 bedste råd til mig her i denne artikel i en så unuanceret vinkel som muligt.

1 – Brug tid med din familie

En af de ting hun havde lært gennem hendes mange år i bedemands branchen var, at 99% af de pårørende havde fortrudt at de ikke havde brugt mere tid med den afdøde.

Tænk lige over det engang. Hvor ofte ser du dine forældre, dine søskende, din børn eller børnebørn?

Jeg har selv rejst rundt i verdenen i et halvt år nu og planlægger at slå mig ned i Canada, men efter min samtale med hende fik jeg andre tanker. HVIS jeg slog mig ned i Canada, ville jeg kunne se min familie 1 gang om året. Med tanke på mine forældres alder, ville det svare til ca. 20-40 gange endnu, alt efter hvor længe de lever.

Er det virkelig det værd?

Sørg for at bruge så meget tid som muligt med din familie. Brug enhver chance du har, til at kontakte dem, besøge dem og nyde deres tilstedeværelse.

2 – Få talt ud om tingene med dine kære

Hun havde flere gange i løbet af sin karriere oplevet, hvordan den afdøde havde dybe hemmeligheder for resten af familien. I nogle tilfælde galdt dette ukendte børn eller om forfærdelige oplevelser især i barndommen som, hvis de var blevet delt, havde kunne hjælpe familien med at forstå den afdøde og ikke mindst, selv lære af vedkommendes erfaringer.

At få talt ud med dine kære om alle dine tanker, dine problemer og, hvad du går og pusler med. Lad ikke hemmeligheder dukke op efter din død, da det vil ændre på familiens minde om dig.

3 – Lær at accept hinandes sære sider

Selvom i er familie, behøver i ikke være bedste venner eller have samme interesser. Det er faktisk meget sjælendt, at familie medlemmer har samme interesse, men i alt for mange tilfælde har disse forskelligheder ført til dårlig stemning mellem to parter eller mistet kontakt.

Lær at accepter din familie medlemmer som de er. Du behøver ikke være enig med dem i alt, men du behøver heller ikke diskutere alt med dem. En diskution fører ALDRIG til noget. Selvom du får ret, så vil den “tabende” person føle sig som en mindre person og det er ikke fair. Undgå for guds skyld diskutioner og skift emne, hvis der skulle være optakter til en.