6 ting du skal huske at medbringe på dine rejse til Frankrig

Frankrig er et fantastisk land som rigtig mange danskere besøger hvert år, primært i forbindelse med kør selv ferier eller skiferier. Men vidste du, at Frankrig har nogle love der kræver du medbringer visse ting på dine kør selv ferie? I denne artikel kommer jeg ind på nogle af de ting du SKAL medbringe og nogle ting der er gode at medbringe på ferien.

Engangsalkometer

I Frankrig har man valgt at indføre et lovkrav om, at alle bilister SKAL medbringe et alkometer i bilen, i tilfælde af at politiet ønsker at foretage en kontrol.

Selvom loven kræver du minimum har ét alkometer med i bilen, så skal du selvfølgelig medbringe minimum 2 stk, da du stadig skal have et funktionelt alkometer efter du har pustet i det første. Forventer at du blive stoppet flere gange, skal du selvfølgelig medbringe flere, mend med 2 styk burde du være godt sikret.

Gul sikkerhedsvest

En gul sikkerhedsvest er ikke påkrævet i Danmark, men i resten af Europa er der væsentlig strengere regler i forhold til, hvor den må placeres, hvornår man skal bruge den og ikke mindst, hvorvidt den skal være med eller ej.

I Frankrig er det et lovkrav at du har en gul sikkerhedsvest med i bilen. Har du ikke dette, kan du forvente en bøde på ca. 90 Euro.

Du bør dog også tage hensyn til, hvad transit lande som f.eks. Tyskland har af lovkrav, for her et det blandt andet et krav, at der er en sikkerhedsvest per passager i bilen, hvilket er vigtigt at have tænkt på. Skal du igennem lande som f.eks. Portugal, så er der også krav om at de ikke må ligge i bagagerummet, da du SKAL iføre dig den hver gang du stopper langs vejen, hvorfor den skal være inde i bilen.

Medicin

At købe medicin i Frankrig kan være noget af en oplevelse, så sørg for at have det med hjemmefra, som i har brug for. Det kan ligeledes anbefales at medbringe nogle panodil’er eller lign. svagt smertestillende. Husk at medbringe emballagen og indlægssedlen for alt dit medicin, både for at kunne dokumentere, hvad det er for noget medicin, men også for at kunne skaffe nyt, hvis du skulle risikere at miste det.

En brandslukker bør du også medbringe

En brandslukker er ikke noget særlig mange kører rundt med i bilen, men den kan være helt fantastisk at medbringe, både for din egen sikkerhed i tilfælde af brand, men også i forhold til, hvis du er vidne til en ulykke, hvor det begynder at brænde.

Huske dine forsikringspapirer

Når du kører til udlandet er det vigtigt at kunne dokumentere, at din bil er forsvarligt forsikret i dit tilhørsland. Her skal du have nogle helt specielle røde eller grønne forsikringspapirer fra dit forsikringsselskab. Disse papirer dokumenterer din forsikringspolice i udlandet, i tilfælde af et uheld eller, at du bliver stoppet.

International autohjælp

En sidste, men værdifuld, overvejelse bør gå på, hvorvidt du mon kunne få brug for en europæisk autohjælp sikring. Falck, Dansk autohjælp med flere tilbyder alle international vejhjælp i Europa, mod et lidt højere beløb.

Det kan dog hurtigt svarer sig, da det koster kassen at få hentet og ordnet sin bil i udlandet, hvis du ikke har autohjælp dækning.

Det var alt for denne gang. Hav en god rejse til Frankrig!